blog'da ne var?

30 Kasım 2011 Çarşamba

Belgacom Spirou:62 Anadolu Efes:66 / Efes Rahatladı!



Maç öncesi yazdığımız yazıda Efes için bu maçta alınacak bir galibiyetin Top 16'ya çok yaklaşmak olduğunu, galibiyet almak için de rakibi normalin altında tutmak, sabırlı oynamak ve hücumda pota altını kullanmak gerektiğini söylemiştik. Rakibin attığı 62 sayı ve Barac ile Savanovic'in performansları Efes'in beklediğimiz galibiyeti almasını sağladı.



İlk yarıda özellikle ikinci periyotta çok iyi savunma yaptı Efes. Hücum performansları ortalama olsa da yaptıkları savunmayla devreyi 39-22 önde geçmeyi başardılar. Üçüncü çeyreğin başlarında da bu savunma performansı devam etse de 3-4 dakika geçtikten sonra bir gevşeme oldu ve Mallet etkili olmaya başladı. Tempo arttıkça sayı buldu Amerikalı ve üçüncü çeyrek sonunda farkın 9'a kadar inmesini sağladı.

Son çeyrekte de son 4 dakika ile son 1.5 dakika arasını çok iyi geçirdi Efes. Rakibin yaklaşmasına izin vermedi. 8-11 sayı aralığında tuttular hep farkı ama son 1.5 dakikada ne olduysa, Efes saçmalamaya başladı. Neyse ki maçı kaybedecek kadar süre kalmamıştı. 4'e kadar inebildi fark sadece.

Efes, Mallet'den 21 sayı yedi. Bu iyiye işaret değil... Savanovic 16 sayı, 10 ribaunt ile oynadı ve geldiği günden bugüne en etkili oyununu çıkardı. Barac da 12 sayı, 5 ribauntun yanına istek ve mücadelesini ekledi. Kerem Tunçeri ise kritik anlarda çok iyi yönlendirdi hücumu ve 6 asist yaptı.

Efes bu galibiyetle, galibiyet sayısını 4'e çıkardı. Partizan'ı iki maçta da geçtiklerini düşünürsek, Milano'nun da Real Madrid ile oynayacağını hesaba katarsak Efes en kötü grup 3.sü olacak gibi duruyor artık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Benzer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...