blog'da ne var?

30 Kasım 2011 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker - Olympiakos / EL Grup A 7. Maç



Fenerbahçe Ülker kazanmak zorunda olduğu bir maça çıkacak Perşembe akşamı. Euroleague'in en dengeli gurubu A Grubu. 6 takımlı grupta 4 takımın galibiyet-mağlubiyet durumu 3-3. 4 galibiyeti olan tek takım Caja Laboral. 2 galibiyeti olan takım ise Bilbao.

Fenerbahçe ilk iki maçını kaybettikten sonra(içerde Caja Laboral ve dışarda Olympiakos) üç maç üst üste kazanmıştı. Fakat son hafta Caja Laboral deplasmanında uzatmalara taşıdığı maçta mağlubiyetten kurtulamadı. San Emeterio'nun ekstra performansına(25 sayı, 8 ribaunt) çare bulamamıştı Fenerbahçe.



Fenerbahçe bu sezon oynadığı hiçbir iç saha maçında seyircisinin desteğini tam olarak alamadı. Erkek basketbol şubesi bu sene biraz yalnız bırakılmış durumda. Bunda yeni salonun bekleniyor olması ve takımın her hafta başka bir salonda oynamasının etkisi vardır muhakkak ama bence asıl problem, taraftarın, geçen seneki istek ve tutkuyu takımda görememesi...

Mağlubiyeti kabullenen, hücumda hareketsiz, birebir savunmalarda yenilen oyunculardan kurulu bir takım oldu Fenerbahçe. Oyuncuların da oynadıkları oyundan keyif aldıklarını düşünmüyorum.

Biraz teknik boyuta geçelim artık ama ondan önce sakatlıklarla ilgili bilgiler verelim. Mersin BB maçında sakatlanan Kaya ve Widmar'ın hiç antremana çıkmadıklarını biliyoruz bugüne kadar. Ama iki oyuncu da maç kadrosunda yer almak istiyorlarmış. Teknik kadro da bu iki oyuncudan bir şekilde faydalanacaklar gibi duruyor. Thabo Sefolosha'nın durumu da belirsiz. Lokavtın sona ermesiyle birlikte NBA'ye dönecek Sefolosha. Fakat ilginç bir durum var. Lokavt sona ermiştir beyanına taraflar imza koyunca bitiyor Sefolosha'nın sözleşmesi ve Fenerbahçe onu oynatamıyor. Karar alınsa da bu imzalar henüz atılmadığı için Sefolosha bugün itibariyle oynayabilir gözüküyor. Maç saatine kadar ne olur bilinmez ama Sefolosha da bu maçta oynamayı çok istiyormuş. Sefolosha'nın oynaması önemli çünkü Fenerbahçe'nin EL'deki en skorer ismi kendisi.

İlk maçta iki farklı Fenerbahçe izlemiştik hatırlarsınız. İlk yarıda toplam 26 sayı yiyen Fenerbahçe 3. çeyrek 27, son çeyrek 28 sayı birden yemişti. Spanoulis'in sazı eline almasına karşı koyamamıştık. Ömer Onan'a güvenmiştik ama bu sene çokça yanıltıyor bizi kaptan. İlk maçta tutamadığımız bir başka isim de Printezis'di. 7'de 7 saha içi isabeti, 6'da 5 faul isabeti ile 21 sayı amtıştı Yunan forvet. Zaten bu sene rakip forvetleri pek tutabildiği söylenemez(son oynanan Caja Laboral maçında Teletovic üzerindeki savunma hariç) Fenerbahçe'nin. Gist'in gereksiz yardımlara gidişi, başka 4 numara olmayışı ve 4'e kaydırılan 5 numaraların ayaklarının yavaşlığı, dışarı çıkamayışları bunun en büyük nedeni. Bu yüzdendir 4 kısaya dönüldüğü zaman daha verimli oldu Fenerbahçe 6 maç boyunca.

4 kısanın şöyle bir avantajı da olabilir bu maç için. Olympiakos'un asıl 4 numarası Pero Antic hücumunu dışardan kuran bir adam. Arkasında Sefolosha ya da Bogdanovic ile durulabilir diye düşünüyorum. Maçın başında onu Gist alacaktır zaten. Ama skorda kısır kalınırsa 4 kısa tercihi anlamlı olabilir.

Keselj, Hines gibi forvetlerin de iyi savunulması şart. Hines'ın henüz üç sayılık şut denemesi bile yok. Fazlaca içeriyi zorlayarak oynuyor. Spanoulis'i Ömer'in savunacağını düşünürsek, normal şartlarda, Sefolosha ve Emir'in savunmaları altında oynayacak gibi duruyor. Sefolosha ne kadar çok süre alırsa o kadar iyi. Keselj ise tam Emir ve Bogdanovic'lik. Pivot pozisyonunda ise Papadopoulos'a karşı üstünlüğümüz olacaktır diye tahmin ediyorum.

Hines ve Spanoulis'in form düzeyleri oldukça yüksek. Bu iki ismi durdurmak ilk hedef olmalı. Ve bugün en çok iş Ukic'e düşüyor. Olympiakos'un 1 ve 5 numaraları çok iyi savunamadığını görüyoruz. Yedikleri sayının %52'si bu iki pozisyondan. Bu iki pozisyonun skor üretmesi de tabii ki 1 numaranın performansına bağlı. Ukic bugün hem skora katkı yapmalı hem de Oğuz ve Widmar'ı oyuna sokmalıdır.

Atılan her sayının önemi var grupta. Galibiyet sayıları eşit olacak gibi duruyor bazı takımların. Önce galibiyet, sonra da mümkünse ilk maçtaki farkı aşmaya çalışmalı Fenerbahçe. Bu seneki Fenerbahçe'den bunu beklemek garip olabilir ama 8 sayı çok da değil. İlk maçın ilk yarısındaki savunmayı en azından bir periyot daha devam ettirebilirse Fenerbahçe, hem de iç sahada, güzel bir galibiyet elde edebilir. Ayrıca geçen sene burda kötü bir mağlubiyet almıştık. Papaloukas'a vermiştik maçı. Şimdi o yok ve rövanş zamanı!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Benzer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...