blog'da ne var?

29 Kasım 2011 Salı

Unics Kazan - Galatasaray Medical Park / EL Grup D 7. Maç



Geçtiğimiz sezonun Eurocup şampiyonu Unics için bu sene Euroleague'nin en iyi fiyat/performans takımı dersek yanlış olmaz. Çok sınırlı bir takımla, yapabildikleri her şeyi yaparak 4 galibiyet aldılar şimdiye kadar. Galatasaray ve Siena'yı deplasmanda yendiler. Özellikle geçen hafta kazandıkları Siena maçında çok iyi göründüler. Siena deplasmanında, o atmosferde hiç geriye düşmediler. Maç sonunda da ayakta kalmayı başardılar. Veremeenko'nun ekstra oyunu(14'te 10 saha içi isabeti, 21 sayı, 10 ribaunt) galibiyeti getirdi.

Domercant takımın lideri. Hem skor anlamında hem de zeka olarak arkadaşlarını yönlendiriyor tecrübeli oyuncu. Zaten ilk maç da onun inanılmaz üçlüğü sayesinde Unics Kazan'ın olmuştu. Domercant'in bir diğer önemli özelliği ise kendisini tutan savunma oyuncularını faul problemine sokması. Bu alanda EL'nin liderleri CSKA'nın yıldızı Kirilienko ve Nancy'de oynayan Batum... 147 ve 139 faul yapılmış bu iki isme. Domercant'e yapılan faul sayısı ise 107...



James Gordon'un savunacağını tahmin ediyoruz Domercant'i. İlk maçta 4 faul almıştı Gordon. Hatta Caner oyuna sadece faul yapmak için girmişti bir süre. O da 4 faulunun bir kısmını Domercant'e yapmıştı. Domercant'e faul yapma meselesine çok fazla takılmış gibi duruyorum ama son olarak serbest atış yüzdesinin %82 olduğunu söyleyelim. Domercant ile ilgili söyleyebileceğimiz en önemli şey ise %55.6 ile üçlük kullanması. İnanılmaz...

Veremeenko ve Domercant'in dışında takımın en önemli isimli Lyday. Genelde yedek olarak soyunuyor maçlarda ama takımın en skorer ikinci ismi. Formda olduğunu söylemek zor.

Galatasaray ise son Prokom maçını çok da iyi geçirmedi. İnatları onları başarıya ulaştıran en önemli unsur. Bu unsuru bu kadar önemli hale getiren de şüphesiz Oktay Mahmuti. Galatasaray çok iyi yardımlaşıyor, topu paylaşıyor ve maçı hiç bırakmıyor. Takımda sayı ortalaması 10'un üzerinde olan tek isim var. Andric(10.2) 7 oyuncunun sayı ortalaması 7.0 ve üzerinde... Yani Galatasaray'da bir adam çıkıp 25-30 atıp maç kazandırmıyor. Bu karakterde oyuncuları(Lakovic, nispeten Schumpert) olmasına rağmen...

Bu anlamda Kazan ile Galatasaray çok farklı. Kazan'da bütün pis işleri başkaları yaparken skor sadece Domercant üzerinden dönüyor. Galatasaray'da savunma da hücum da takım olarak yapılıyor.

Galatasaray'ın uzatmalarda kazandığı Prokom maçında sahanın yıldızı Zaza'ydı şüphesiz. Zaza lokavtın sona ermesiyle birlikte NBA'ye dönecek ama şu anda takımla birlikte. Zaza son güne kadar burada kalacağını açıkladı. Perşembe günü de takımdaki yerini alacaktır.

Galatasaray'ın sorunları var elbette. Takım olarak mücadele etmeleri bunların önüne geçiyor ama Lakovic ve Songalia'dan tam anlamıyla verim aldıklarını söyleyemeyiz. Yükselen formundan sonra şanssız bir sakatlık geçiren Furkan da maça yetiştirilmeye çalışıyor. Galatasaray geçen hafta Motiejunas üzerinde yaptığı savunmanın bir benzerini yapacaksa Veremeenko başlara bela olabilir.

Maçın Rusya'da olmasından ötürü saatler alışık olmadığımız bir halde. 17.00'da başlayacak maç... Unutulmasın...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Benzer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...