blog'da ne var?

6 Aralık 2011 Salı

Euroleague'de 8. Maçlar Öncesi Takımlarımızın Durumu



Maçların nasıl biteceğine dair tahminimizi daha önce burada yapmıştık. Şimdi maçların nasıl geçeceğine dair öngörülerimizi ve nelerin kritik olduğunu belirtelim. Bunu böyle ahkam keser gibi yapmak bir anlamda can sıkıcı ama 7. maçlar için yazdığımız yazılardaki tüm detaylar oynanan karşılaşmalarda karşılığını buldu... 7. maçın tamamını izleyip de 8. maç için çıkarım yapmak da o kadar zor değil zaten ama ilgisi sadece seyir üzerine olan basketbolseverler için maçı başka türlü bir bakış açısıyla izleme alternatifi sağlayabilir, hoş olur...



Anadolu Efes - Armani Emporio Milano:


Ersan İlyasova'nın son EL maçı olacak bu. EA Milano'da ise Gallinari takımla vedalaştı. Takımın, sıkışık anlarda ayakta kalan tek ismiydi İtalyan oyuncu. Ayrıca 16.4 sayı ortalaması ile en skorer de ismiydi. Ersan'ın varlığı ve Gallinari'nin yokluğuyla 4 numarada çok ağır basıyor Anadolu Efes(Savanovic de var). Son dönemde de özellikle Barac'ın yüksek formu dikkat çekici. Bourousis üzerinde yapacağı baskı ile yıpratıcı olması şart. Efes'in maçta sıkıntı çekebileceği tek alan ise Hairston'a yapacakları savunma. Takımda salt bir 3 numara bulundurmaya Efes'in, bu oyuncuyu nasıl savunacağını merak ediyorum. Neyse ki EL'ye başladığı formunda değil Amerikalı.

Nicholas, Fotsis, Cook ve Mancinelli ile birlikte çok yönlü bir kadro kursalar da kadronun hakkını veremedikleri ortada. Scariolo'yu eleştirmek haddimize değil ama takımında elinde de İspanya Milli Takımı kadrosu olmayınca zorlandı İtalyan koç. Efes ile aralarında 2 galibiyet var. Bu maçı alsalar bile hem 8 farkı geçmek zorundalar hem de son maçta Partizan'ı deplasmanda yenmek durumundalar. Anlayacağınız Milano'nun havlu atma maçı, Efes'in de Top 16'yı garantileme maçı olabilir yarın akşamki maç.

Vujacic ilk maçta 13'de 2 ile oynamıştı. Artık takıma daha fazla alıştığını söylemek mümkün. Onun performansı, topun içeriye inmesi ve iyi bir başlangıç ile Efes maçı kazanacaktır.

SLUC Nancy - Fenerbahçe Ülker:


Nancy Batum'u, Fenerbahçe de Sefolosha'yı kaybetti. İkisi de takımlarının en skorer isimleriydi ama Batum'un Nancy için anlamı çok farklıydı. -20 sayı demek Batum'un kaybı. Nitekim kendi liglerinde oynadıkları son maçta da zayıf rakipleri Le Havre karşısında oldukça zorlandılar.

Fenerbahçe ise birkaç haftadır daha derli toplu bir oyun koyuyor ortaya. Gist, Emir ve Bogdanovic'in performansları çok belirleyici olacaktır bu maç için. Emir bir an önce toparlanıp yaratıcılık özelliklerini sahaya yansıtmalı, Bogdanovic de skor gücünü ortaya çıkartmalı bu maçta. Fenerbahçe kazanırsa grup liderliği için de önemli bir adım atmış olur. Kaybederse grupta işler yine çarşamba pazarına dönebilir. Batumsuz Nancy grubun en zayıf halkası. Fenerbahçe için bu maç her açıdan çok önemli.



Galatasaray Medical Park - Montepaschi Siena:


Önce Kaukenas, sonra Lavrinovic sezonu kapattılar. Lig maçında da Bo McCalebb sakatlandı ve İstanbul'da oynayamayacak. Galatasaray Top 16'yı garantileyecek alacağı bir galibiyetle. Siena ise 2.liği kaybetme riski yaşayacak. Hoş, bu hafta Unics, Barca deplasmanına gidiyor ama kalan iki maçta 2.liği elde etme imkanları var.

Siena bu maçta tempoyu düşürmeye çalışacaktır ve Rakocevic'e sığınacaktır. Takımda skor gücü olan bir diğer isim de David Andersen tabii ki. Rakocevic'i Lucas ile etkisiz hale getirebilir Galatasaray ama Andersen'i savunmakta zorlanabilirler. Lavrinovic'in yokluğunda daha çok süre alacak olan Stonerook'a da dikkat etmek gerek. Çok ekstra işler yapabiliyor bazen. Yine Shipp'in Moss üzerinde etkili bir savunma yapması şart.

Hal böyleyken iki takım da savunmalarıyla var olmaya çalışacaktır ve tempo düşecektir. Lakovic'in can yakan şutları artık girse hiç fena olmaz. Bu maçta, o şutlara çok ihtiyaç olacak. Andersen'in savunmasının zayıf olmasından dolayı da Furkan, Andric ve muhtemelen oynayacak olan Zaza'nın skorer oyunları maçı Galatasaray'a getirebilir.

Bir de ince bir ayrıntı ama yarın oynanacak derbi maçını(Fenerbahçe ile oynanacak futbol maçı) Galatasaray kazanırsa ya da yenilmezse; taraftar basketbol takımına da bundan önceki maçlar gibi sahip çıkmaya devam edecek ve olağanüstü bir atmosfer yaratarak Galatasaray'ın maçı kazanmasına yardımcı olacaktır. Aksi bir sonuçta ise inceden bir küskünlük olabilir ki bu Galatasaray Medical Park'ı olumsuz etkiler.

Aslına bakarsanız çok kritik bir maç değil. Galatasaray ne yaparsa yapsın 4. bitirecekmiş gibi duruyor grubu. Siena da 2 ya da 3 ama muhtemelen 2 olacak. Ama ilk defa EL'de oynayan bir takım için, Siena gibi bir takımdan alınacak galibiyetin getireceği moral ve sağlayacağı motivasyon çok değerli...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Benzer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...