blog'da ne var?

20 Aralık 2011 Salı

Euroleague / Düğüm Çözülüyor(Özellikle A Grubu'nda)



Euroleague'de gruplardaki son maçlar yarın ve perşembe günü oynanacak ve Top 16'ya kalan takımlar, bu takımların sıralamaları ve muhtemel rakipleri de belli olacak. Aslında düğüm çözülüyor dedik ama birçok takımın grubundaki konumu bu maçlara gelmeden önce belli oldu. D Grubu'ndan kimin çıkacağı ve sıralamalar tamamen belli. B ve C Grubu da sadece 4.sünü arıyor. İlk 3 sıralar belli bu gruplarda da. 


Fakat A Grubu! Fenerbahçe'nin de yer aldığı grupta; Olympiakos ve Bennet Cantu gruptan çıkmayı garantilediler ama onların da kaçıncı olarak çıkacakları belli değil. Caja Laboral, Fenerbahçe ve Gescrap Bilbao son haftada Top 16 için savaşacaklar. Bilbao - Caja Laboral maçı da bu anlamda çok önemli. Bütün dengeleri belirleyecek maç gibi duruyor. Fenerbahçe ise; evinde hiç kaybetmeyen Cantu ile deplasmanda oynayacak.



Olympiakos, grubun en rahatı. Nancy maçı kolay geçecektir onlar için. Fakat Olympiakos kazansa bile; Caja Laboral ve Fenerbahçe'nin de kazanması halinde ancak 3. olabiliyor. 


Hesap makinalarını devre dışı bırakalım ve çoğumuzu ilgilendiren Fenerbahçe ile ilgili olasılıkları paylaşalım. 


- Fenerbahçe, Cantu'yu ve Bilbao, Caja Laboral'i yenerse; Fenerbahçe gruptan lider olarak çıkıyor.
- Fenerbahçe, Cantu'yu ve Caja Laboral, Bilbao'yu yenerse; Fenerbahçe gruptan ikinci olarak çıkıyor.
- Fenerbahçe, Cantu'ya ve Bilbao, Caja Laboral'e yenilirse; Fenerbahçe gruptan dördüncü olarak çıkıyor.
- Fenerbahçe, Cantu'ya ve Caja Laboral de Bilbao'ya yenilirse; Fenerbahçe gruptan eleniyor.



Fenerbahçe ve Cantu; 4 kısa ile oynadıklarında; toplam sayı olarak +/- anlamında değerlendirdiğimizde +'ları daha fazla çıkan iki takım. Fenerbahçe çok daha fazla başvuruyor bu sisteme. Takımda Gist'ten başka 4 numara olmaması ve Gist'in blok kovalamak dışında savunmayla alakası olmaması; biraz da zorunlu olarak itiyor Fenerbahçe'yi buraya. Cantu ise toplamda 42 dakika, 4 kısa ile oynamış ve +15'lik avantaj elde etmiş. Fenerbahçe 125 dakikada +60 ile bu alanda EL lideri...


Böyle düşünüldüğünde 4. kısa olarak oynayabilecek Bogdanovic ve Emir'den ekstra performanslar özellikle de isabetli şutlar bekliyoruz. Bogdanovic, rolünün hakkını verirse, Fenerbahçe, kendi sahasında hiç yenilmemiş Cantu'yu yenebilir. Yenilirse de Caja Laboral galibiyetini beklemek durumunda kalacaktır.




Bilbao - Caja Laboral maçına bakalım biraz da... Bilbao'yu geçen hafta canlı canlı izledik. Çok isteklilerdi buna şüphe yok. Her topun kıymetini bilmeye çalıştılar. Bütün ribauntları kovaladılar. Enteresan şutları sokmayı da başardılar. Ve savunma yapmayan bir guard(Ukic - Jerrels) ve bir uzun forvete(Gist) karşı iyi hücum ettiler. Fenerbahçe pota altından basit sayıları bulamayınca da onları ekmeğine yağ sürüldü ve potadan uzak tutabildiler Fenerbahçe'yi. İkinci yarının başındaki Emir'in kişisel performansını da yardım savunmalarıyla bertaraf ettikten sonra iyice rahatladılar ve aslında çok kolay bir galibiyet elde ettiler.


Caja Laboral'in son maçından bahsetmeyelim. Nancy'i ezip geçtiler 3 çeyrekte. Son çeyrek oynamadılar zaten.


İki takımın arasında oynanan son maçı Bilbao kazanmıştı EL'de. Yine bu iki takım bu maçtan sonra hafta sonu ligde de oynayacaklar. Hal böyleyken ezberlemişlerdir birbirlerini. İki takım da sayılarının çoğunu forvetlerden buluyor. 3 ve 4 numaralardan. Fakat şöyle bir şey var ki Caja Laboral rakip oyun kurucularını tutmakta oldukça zorlanıyor. Aaron Jackson fazlaca etkili olabilir. 


Marko Banic de skor anlamında ağır basıyor Caja Laboral pivotlarına. D'or Fisher, Jackson, Banic, Mumbru ve Vasiliadis gibi skor gücü ortalama ve üstü olan oyuncular var Bilbao'da. Caja Laboral'de ise güvenebileceğini iki isim San Emeterio ve Teletovic. Brad Oleson ve Milko Bjelica ekstra performanslar göstermezse, Bilbao deplasmanında Caja Laboral'in işi çok zor olur diye düşünüyorum.


Umarız iki maçın, birbirleriyle ilintili skorları sonucunda yani Fenerbahçe ve Bilbao galibiyetleri ile birlikte Fenerbahçe'yi lider görürüz. Fenerbahçe yenilirse de gönlümüz Caja Laboral'den yana olacak :)


Diğer gruplara da kısaca değinelim. 


Gerçekten çok kısa olacak...


B Grubu'nda, Zalgris Kaunas'ın evinde KK Zagreb'i yenmesi halinde grup 4.sü olacağını belirtelim. Zalgris'in kaybetmesi halinde ise Brose Baskets'in Panathinaikos'u deplasmanda yenmesi gerekiyor ki pek ihtimal dahilinde durmuyor. Zalgris 4. olarak Top 16'ya kalacaktır.


C Grubu'nda ise Emporio Armani Milano, Partizan deplasmanında 4+ sayıyla galip gelirse, Top 16'ya kalacak. Öteki sonuçlarda Partizan ilk 16 takım arasına girecek...


D Grubu'nda her şey belli. Uzatmanın alemi yok...


Galatasaray, Barcelona deplasmanında prestij mücadelesi verecek. Anadolu Efes ise Real Madrid'i ağarlayacağı maçta prestijten daha fazlası için sahada yer alacak. Almalı. Geçen haftaki Maccabi faciasından sonra Efes'in tepe takımlar karşısında ne durumda olduğunu görmek ve göstermek için bu maçı kazanması şart. EL'nin en çok para harcayan 3-5 takımından biri olan, oyunculara bonservisler ödeyen Efes; Real Madrid ve Maccabi ile oynadığı iki deplasman maçından baya bir fark yiyerek ve yine kendi sahasında oynadığı Maccabi maçında mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yarattı. Biraz olsun, bu izleri silmek için Efes adına önemli bir fırsat...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Benzer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...