blog'da ne var?

7 Aralık 2011 Çarşamba

SLUC Nancy - Fenerbahçe Ülker: 53 - 73 / Liderlik Yolları...


Aslında güne Anadolu Efes galibiyetiyle başladık ama aynı saatlerde oynanan Galatasaray - Fenerbahçe futbol maçı nedeniyle tam anlamıyla takip edemediğimiz için ayrı bir yazı yazamayacağım. Efes bu galibiyetle gruptan çıkmayı garantiledi.

Fenerbahçe Ülker ise kendi sahasında hiç kaybetmemiş Nancy ile oynayacaktı. Batum'u kaybettikten sonra gücünü büyük oranda yitirdi Nancy. Fakat 90'ları bulan sayı potansiyellerini 70'lere düşmüştü. Bugün ise, özellikle Fenerbahçe'nin maçın başındaki savunmasına çare bulamayarak 53'te kaldılar.



Maç öncesinde tüm takımlarımızı değerlendirdiğimiz yazıda, Nancy'nin çok güç kaybettiğinden ve Fenerbahçe'nin kazanacağından bahsetmiştik. Kritik isimler olarak zikrettiğimiz Gist ve Bogdanovic de ilk çeyrekte farkı yaratan isimler oldu. İlk çeyrekte Fenerbahçe 22-15 üstünlüğü yakalarken; bu iki isim toplamda 14 sayı buldular.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe savunması daha da sertleşti. Ama hücum aksadı. Dengede ve çok düşük isabet oranlarıyla geçti. Sonuç olarak Fenerbahçe iyi savunma yaptığı devreyi sadece 7 sayı önde kapatabildi.

Üçüncü çeyreğe ise Nancy iyi başladı. Akingbala ve Shuler ile pota altında ve yakın atışlarda etkili oldular. Fenerbahçe ise hücumdaki ritmini kaybetti. Fark 1'e kadar indi bir süre. Fakat son 2 dakikada Jerrels ile oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe, 8-0'lık bir seri yakaladı ve son çeyreğe 9 sayı önde girdi.

Son çeyreği ise uzun uzun anlatmaya gerek yok. Gist ve Jerrels skorer oyunlarını sürdürdüler ve Fenerbahçe son çeyreğin ilk 4-5 dakikasında oyunu kontrol ederek farkı açtı. Sonuç itibariyle Fenerbahçe 20 sayıyla maçı kazanarak çok önemli bir galibiyet elde etti.

Gist, Jerrels ve Bogdanovic galibiyeti getiren isimlerdi. Widmar, Oğuz ve Kaya da zaman zaman çok etkili oldular içeride...

Grubun diğer maçında Bennet Cantu, Gescrap Bilbao'yu Basile'nin son saniye üçlüğüyle 67-64 yenerek 5. galibiyetine ulaştı...

Fenerbahçe haftaya Bilbao'yu ağırlayacak. Kazandığı takdirde grup liderliği için önemli bir adım atacak. Ben Fenerbahçe'nin dışarda Cantu'yu da yenebileceğini düşünüyorum. Tomas ve Mirsad'ın o maça kadar dönme ihtimali de var üstelik...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Benzer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...