blog'da ne var?

27 Ocak 2012 Cuma

Euroleague Top 16 / 2. Hafta Panorama



E Grubu:


CSKA Moskova - Anadolu Efes: 96-68
Galatasaray Medical Park - Olympiakos: 78-77

Haftanın ilk maçında temsilcimiz Anadolu Efes, CSKA Moskova deplasmanına gitti ve her şey beklediğimiz gibi gelişti. CSKA Moskova şüphesiz ki Eurolegue'in en iyi basketbol oynayan takımı. Hangi maça çıkarlarsa çıksın, o maçın favorisi konumundalar. Buna Barcelona, Siena deplasmanları da dahil diyebiliriz. Çok derin ve yetenekli bir kadroları var. Hücumda kullanmadıkları opsiyon yok. Her türlü hücum ediyorlar. Savunmayı da gerekli buldukları yerde üst düzeye çekebiliyorlar. Yardımlaşma üst seviyede.


Efes, Real Madrid ve Maccabi deplasmanlarında da fark yemişti ancak olağanüstü şut performansı yakalamıştı rakipler ve Efes şaşkınlığa düşüp çare bulamamıştı. CSKA ise sadece sistemine bağlı kalarak bu farkı yakaladı. Hal böyle olunca karşı koymak ya da "elbet bir yerden sonra şutları girmeyecek" düşüncesiyle oynamak imkansız oluyor...

Galatasaray - Olympiakos maçı ise son zamanlarda izlediğimiz en heyecanlı maç oldu. Galatasaray'ın maçın bitimine 2 saniye kala, Sloukas'ın kendi yarı sahasından attığı üçlüğü yemesiyle maç uzatmaya gitti. Son çeyreğe 10 sayılık bir avantajla girmişlerdi oysa ki.

Yine de uzatma bölümünde özellikle Lucas Gordon'un insiyatifi ele almasıyla kazanmayı bildi Galatasaray. Sloukas'ın son saniyedeki şutu girmedi bu sefer ve Galatasaray Top 16'daki ilk galibiyetini aldı. Galatasaray'ın hücumdaki sıkıntıları devam ediyor. Bu hücum performansıyla, deplasmanda maç kazanmalarına imkan vermiyorum şahsen. Olympiakos da Spanoulis'e sığınmış, öyle oynuyor. Haliyle diğer oyuncular hücumda ritm yakalayamıyor. Onların da grupta Efes'i geçebileceklerini düşünmüyorum.


GROUP EWLPOINTS+POINTS-+/-
CSKA Moscow2018214636
GS Medical Park11140145-5
Anadolu Efes11136158-22
Olympiacos02155164-9





F Grubu:


Real Madrid - Montepaschi Siena: 69-88
Gescrap Bilbao Basket - Unicaja Malaga: 85-70

Grubun iki favorisinin karşı karşıya geldiği maçta, Siena baştan sonra üstün götürdüğü karşılaşmada önemli bir fark elde etti. Grup liderliği yolunda önemli bir adım attı. Bo McCalebb'in performansı da görülmeye değerdi açıkçası. İlk çeyrekte 31 sayı buldu Siena ve bir daha da o farkın kapanmasına izin vermedi.

Gescrap BB ise özellikle son çeyrek olmak üzere 2. yarıda oynadığı basketbolla daha doğrusu gösterdikleri hücum performansıyla maçı kazanmayı bildi. Bu iki takımın birbirleriyle oynayacağı maçlar dışında maç kazanabileceklerini sanmıyorum.


GROUP FWLPOINTS+POINTS-+/-
Montepaschi Siena2016913633
Gescrap BB111521511
Real Madrid11150168-18
Unicaja02150166-16




G Grubu:


Fenerbahçe Ülker - EA7 Emporio Armani: 65-63
Panathinaikos - Unics Kazan: 83-89

Yeni salonun açılışında ne Fenerbahçe ne de taraftar beklediğimiz gibiydi. Fenerbahçe 2 senedir ilk defa tam kadro çıktı sahaya ama hücum performansı çok kötüydü. Milano için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Kısacası düşük skorun nedeni savunmalar değil berbat hücumlardı. Bu maçta gördüğümüz iki takımın da gruptan çıkma şansı çok az. Fenerbahçe ne kadrosunun kalitesini kullanabiliyor, ne kapıyı kapatabiliyor. Spahija desek mi yine? Zamanında yazmıştık, uzatmayalım.

Unics ise çoklarına göre sürpriz bir galibiyetle Panathinaikos deplasmanından galibiyetle döndü. Domercant ise Fenerbahçe maçından sonra takımını Final 4'te gördüğünü söylemişti. Kimse onlara inanmıyor ama onların kendilerine güveni tam. Bu da sahaya tam anlamıyla yansıyor diyebiliriz. Bu galibiyet onların gruptan çıkması adına çok önemli bir adım oldu. Tüm ipleri eline geçirdi Domercant ve arkadaşları.


GROUP GWLPOINTS+POINTS-+/-
Unics2016515411
Panathinaikos1116114615
Fenerbahce Ulker11136139-3
EA7 Emporio Armani02120143-23




H Grubu:


Bennet Cantu - Zalgris Kaunas: 79-78
Maccabi Electra - Regal Barcelona: 57-71

Son çeyreğe 10 sayı geride girdi Cantu ama son çeyrekte tam 30 sayı bularak maçı kazanmayı bildi. Maçın son dakikalarını imkanı olan izlesin. Weems önce ilk faulu atıyor. İkinciyi kaçırıyor ama ribauntu alıp 2 sayılık basketi atıyor. Skor eşitleniyor. Cantu'dan Shermandini 2'de 1 atıyor. Sonra Popovic'in üçlüğü girmiyor ve 1 sayı farkla Cantu kazanıyor. Yine bu iki takımın da kendileri aralarında oynadıkları maçlar dışında galibiyet almaları imkansız görünüyor.

İki favorinin karşılaştığı maçta ise Barcelona kalitesini ortaya koydu. Daha doğrusu Maccabi'nin kadro zaafiyeti çıktı ortaya. Özellikle son çeyreği kusursuz oynadı Barcelona. 27 sayı attılar. Lorbek baş roldeydi. Maccabi ise Farmar'ın boşluğunu dolduramıyor ve öyle görünüyor ki dolduramayacaklar...


GROUP HWLPOINTS+POINTS-+/-
FC Barcelona Regal2013611719
Bennet Cantu11139143-4
Maccabi Electra11141147-6
Zalgiris Kaunas02154163-9


Haftanın Olayı: Tabii ki Fenerbahçe'nin yeni salonunun açılışı. Dünya standartlarında bir salon olduğu söyleniyor. Gidip göremedik ama herkes aynı şeyi söylediğine göre öyledir. Avrupa'nın en büyük 3 skorboard'ından birine sahipmiş salon. Fenerbahçe ve taraftarı ilk maç itibariyle salonun hakkını verememişler gibi gözükse de sonrası belli olmaz...

Haftanın Maçı: Galatasaray - Olympiakos... Galatasaray hep üstün götürdü, Olympiakos hep geri geldi. 14 sayılara çıktı fark, Olympiakos 2 sayıya kadar indirdi. Galatasaray tekrar hamle yaptı 12'leri gördü. Olympiakos ordan gelip öne geçmeyi de başardı. Son 2 saniyeye 3 sayı önde girdi Galatasaray ama Sloukas'ın kendi yarı sahasının ortalarından salladığı üçlükle maç uzatmaya gitti. Uzatmada Galatasaray'da herkes durdu, Lucas Gordon coştu. Bu sefer son şansı değerlendiremedi Olympiakos ve Galatasaray kazandı. Real Madrid - Siena, Maccabi - Barcelona maçları daha çekişmeli geçmeyi vaat ediyordu ama olmadı.

Haftanın Oyuncusu: Bo McCalebb(Montepaschi Siena) - Takımının Real Madrid deplasmanında galip gelmesini sağladı. 10'da 9 iki sayılık 12'de 10 saha içi, 4'te 4 serbest atış isabeti ile maça damgasını vurdu.

Haftanın 5'i:


Bo McCalebb(Montepaschi Siena): 25 sayı, 6 asist - Verimlilik puanı: 36
Henry Domercant(Unics Kazan): 21 sayı, 5 ribaunt (kendisine 10 faul yapılmış) Verimlilik puanı: 29
Gianluca Basile(Bennet Cantu): 15 sayı, 4 ribaunt, 6 asist - Verimlilik puanı: 23
Andrei Kirilenko(CSKA Moskova): 15 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, 2 top çalma - Verimlilik puanı: 30
Erazem Lorbek(Regal Barcelona): 18 sayı, 4 ribaunt (kendisine 9 faul yapılmış) - Verimlilik puanı: 24

Kazanan takımlardan oluşturdum ilk 5'i. Lakovic ve Khryapa da 20 verimlilik puanına sahip oyuncular. Gordon da etkisini düşününce haftanın en iyilerindi. Ukic'in de sakatlıktan döndüğünü düşünürsek, takımını galibiyete taşıyan isim olması önemli...

Kaybeden takımlarda da üstün performanslar vardı elbette. Real Madrid adına Felipe Reyes, Milano adına sürpriz bir isim Rocca, Panathinaikos'un iki yıldızı Diamantidis ve Batiste ile Olympiakos'un skoreri Spanoulis'in performansları takımlarını galibiyete taşımak için yeterli olmadı...

3. Haftanın Maçları:


E Grubu:
Olympiakos - Anadolu Efes
CSKA Moskova - Galatasaray MP.

F Grubu:
Real Madrid - Gescrap BB.
Unicaja - M. Siena

G Grubu:
Unics - EA7 Milano
Fenerbahçe - Panathinaikos

H Grubu:
B. Cantu - Maccabi
Barcelona - Zalgris

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Benzer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...