blog'da ne var?

14 Ocak 2012 Cumartesi

Kobe Bryant!


34. yaşından gün alıyor bu efsane adam. Kobe ile ilgili arada hisler besleyen yoktur herhalde. Ya seveni vardır ya da nefret edeni. Benim en çok sevdiğim basketbolcudur kendisi. Oyun zekasını, liderliğini, skorerliğini, yeteneklerini ve duruşunu çok beğenirim.

Hep bencil diye eleştirilir. Biraz da haklılık payı vardır ama golcü adam bencil olur klişesinden yola çıkarak, bu skorerin az biraz bencil olmasını da yadırgamamak lazım. Kariyeri boyunca 4.7, bu sezonda 5.5 asist ortalamasıyla oynayan bir oyuncu için de bu bencillik kavramı söylendiği kadar abartılacak bir seviyede olmadığını da söyleyebiliriz.


Yazının yazılma sebebi ise Kobe'nin son 3 maçta sırasıyla 48, 40 ve 42 sayı atmış olması. 34 yaşındaki adam, iki gün üst üste oynanan(back to back diyorlar Amerikalılar) 62 şut atıyor, 2 gün sonra bir maça daha çıkıyor ve yine 31 şut kullanıyor. Bu 31 şut, çok fazla ve bencilliğinin kanıtı olarak gösterilebilir ama biri de açıp Lakers'ın kadrosuna baksın. Gasol ve biraz da Bynum dışında istikrarlı olarak saha içi isabeti bulabilecek bir oyuncu yok.

Son 3 maçtaki istatistiklerinin ortalaması: 43.3 sayı, 6 ribaunt, 3.3 asist, 2.3 top çalma...

Yaşlandıkça, temposu düşer diye bekliyoruz ama yok. O, yine sazı eline alıp, takımını galibiyete götürebiliyor. Evet, bu böyle sezon sonuna kadar sürmeyecektir ama yine de bu yaştaki bir adamın, böyle bir performans göstermesi olağanüstü.

Peki Kobe'yi tetikleyen neydi? Pek muhtemeldir ki ESPN'in değerlendirmesi. Espn onu, şu andaki en iyi 7. NBA oyuncusu olarak seçmiş. İsteyenler buradan bakabilir ESPN'in değerlendirmesine. Kobe de 48 attığı Phoenix maçından sonra "NBA'in en iyi 7. oyuncusuna göre fena değil" şeklinde bir açıklama yaparak; bu değerlendirmeye göndermede bulunmuş.

Yine Phoenix oyuncusu Raja Bell, maç içinde sürekli olarak itişip-kakıştığı Kobe için, 31 şut atarak 48 sayı bulmak çok da zor bir iş değil demiş. Kobe ise yine kendinden beklenen bir üslupla o beni hiç durduramadı ve durduramayacağını da biliyor minvalinde açıklamalarda bulunmuş. Nasıl sevmezsin şimdi bu adamı.

Bu arada Lebron ile kıyaslanmalarına da değineyim. NBA'deki 9. sezonunu geçiren Lebron'un son çeyreklerdeki performansı hala yerlerdeyken, bir zahmet bu efsaneyi Lebron zibidisiyle kıyaslamayalım... Her ne kadar ESPN onu 1. olarak seçmişse de...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Benzer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...