blog'da ne var?

17 Ocak 2012 Salı

Unics Kazan - Fenerbahçe Ülker / Yolculuk Başlıyor!


Sezon başladığında Final Four'un da İstanbul'da yapılacak olmasıyla, hedefini Sinan Erdem olarak belirlemişti Fenerbahçe.(Anadolu Efes de öyle) Kurulan kadronun pek de bu hedefe götürebilecek yapıda olduğunu düşünmesem de Fenerbahçe'nin elinde "yeni salon"un yaratacağı ekstra bir motivasyon kaynağı olabilir. Ukic dışında takım da tüm sakatlıklardan kurtulmuş vaziyette şu an.

Yarın saat 18.00'de Top 16'daki ilk maçına çıkacak Fenerbahçe. Kazan deplasmanı gibi zor bir randevuyla başlıyoruz serüvene. Unics'ten bahsedelim...


Unics, skor yükünü tamamen iki kısa oyuncuya bırakmış bir takım. Domercant ve Lyday'in performanslarıyla var oluyorlar hücumda. Özellikle Domercant %50'nin üzerinde üç sayılık isabet bularak çok canlar yakıyor. Takımın içeride beslediği adamlar ise Veremeenko, Savrasenko ve McCarty. Ama dediğimiz gibi çok fazla kullandıkları bir stil değil bu. Zaten 70 sayı ortalamasıyla oynuyorlar. 11.8 asist ortalamasıyla ulaşıyorlar bu rakama.

Veremeenko ve Greer genel olarak yedekte başlayıp, takıma katkı sağlayan isimler. Savrasenko da yerini Jawai'ye bırakabiliyor son dönemde. Wilkinson sadece şuta dayalı bir oyun oynuyor. Pashutin ise sonradan girip bütün pis işleri yapmakla yükümlü.

Kısacası Unics'in hücumunu durdurmak; Domercant, Lyday, Greer ve Wilkinson'un iyi savunulmasından geçiyor. Açıkçası savunmalar bu maçın kilit noktası çünkü Unics 70'leri geçerse hele hele 75'leri bulursa bu maçı çok büyük ihtimalle kazanır. 65.6 yiyorlar maç başına ki bu istatistiğe ilk iki deplasmanda yedikleri toplam 172 sayı da dahil(86 ortalama yapar bu)

Fenerbahçe de rakibi gibi fazla asist üretemeyen takımlardan. 11.5 asist ortalaması var Fenerbahçe'nin. Yarın bunu geliştirmeleri şart. Bire-birleri savunma konusunda ustalaşmış bir rakibe karşı; hızlı top çevirmenini, topu içeriye indirmenin önemi büyük... Oyuncuların hareketli olmasına ihtiyaç var ama bunu bugüne kadar çok görmedik.

Fenerbahçe'de Ukic eksik, Unics'de ise Nachbar transferi gerçekleşti.

Fenerbahçe'nin deplasman performansı çok umut verici. Bilbao, Cantu, Nancy gibi takımları yendik dışarda. Caja Laboral maçını uzatmalara kadar taşıdık. Olympiakos'u ilk yarıda ezdik. O yüzden yarın da önemli bir galibiyet ile dönebiliriz. Ama Unics Kazan daha hazır ve formda duruyor.

Oğuz Savaş'a hücumda; Tomas, Emir, Ömer ve Jerrels'a savunmada büyük işler düşüyor. Umarım herkes işini layıkıyla yapar ve Fenerbahçe önemli bir deplasman galibiyetiyle döner. Liderlik hesapları için erken ama bence bu maç, o yoldaki en kritik maç...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Benzer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...